Jackie Wang er en amerikansk black studies-forsker, fængselsabolitionist, digter, performancekunstner og adjunkt ved Southern University of California. Hun har udgivet en lang række punk-zines, blandt andet On Being Hard Femme, og de to digtsamlinger Tiny Spelunker of the Oneiro-Womb og The Sunflower Cast a Spell To Save Us From The Void. Hun tweeter @loneberrywang og blogger på loneberry.tumblr.com.
“Wangs bog er hårdtslående, den er både analytisk, teoretisk og aktivistisk, antiracistisk og antikapitalistisk (…) den er også dybt personlig.”
– Politiken
“Sammenlignet med teoretikerne og filosofene hun gjerne drar veksler på, skriver Wang mer personlig og litterært. Den siste teksten i boken formulerer drømmen om avskaffelsen av fengsler, i dialog med historiske abolisjonismeaktivister. Denne poetisk formulerte drømmen er henvendt til Wangs bror, som soner en dom på førti år i Florida. (…) Wangs lydhøre tilnærming [er] givende. Som den danske poeten Mikas Lang skriver i forordet, står Wang for en politisk radikalitet som ikke «sliber sig skarp som stål, men både er omsorgsfuld og genstridig».”
– Morgenbladet
"Jackie Wangs undersøgelse af den økonomi, der trækker spor fra de amerikanske fængsler til landets systemiske racisme er sylespids og indigneret på den fede måde. Mikas Langs forord er en læseoplevelse i sig selv, og undersøgelsen af hvordan liberal antiracisme også herhjemme feticherer uskyld (“lige denne flygtning kan vi da ikke hjemsende, for han er en af de gode“) bør give de fleste velmenende danskere lidt at tænke over."
– Føljeton
“Jackie Wangs skarpe og dybfølte undersøgelse af den amerikanske kapitalismes afhængighed af røveriske udvindingsmetoder, brugt imod landets fattigste befolkningsgrupper, (...) er et af de mest overbevisende forsøg på at sammenvæve analyser af race, klasse og finanskapitalisme, jeg har læst.”
Hannah Black, Bookforum
“Fængselskapitalisme er hverken en ligefrem akademisk bog eller et rent og skært litterært eksperiment. Jackie Wang konfronterer masseindespærring i USA ved at dykke ned i de processer der opretholder og bidrager til fængselssystemet: anti-sort racisme, røveriske låneformer, algoritmiske politimetoder, privatiserede fængsler, kreditsvindel, dataanalyser og historisk eksklusion. Bogen argumenterer stærkt og tydeligt, men den er også smukt skrevet. Den glider fra emne til emne med konceptuel smidighed og stilistisk flair; den forbinder forskellige historier uden at få dem til at flyde sammen til én. På denne måde lykkes det Wang at male et komplekst portræt af systemisk vold uden at falde ned i overvældende paranoia. Resultatet er en bog der bevæger sig mellem dystre, men klarsynede analyser og overraskende øjeblikke af håb.”
Steven Zultanski, Frieze